domingo, 25 de mayo de 2008

Sortida: Sant Julià de Vilatorta i el Pantà de Sau ( Osona )


Aquest diumenge el Cercle d'Amics dels Parcs Naturals ens tenia organitzat un itinerari des de Sant Julià de Vilatorta fins a la localitat natal de Verdaguer, Folgueroles.

Vam esmorzar al parc de les set fonts de la vil.la de Sant Julià de Vilatorta on hi ha un centre d'informació de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona on vam agafar informació turística sobre la zona. Com estava plovent força,van canviar els plans i ens van dirigir cap a Vilanova de Sau a veure l'embassament de Sau. Aquest pantà es va inagurar l'any 1962 té17 km de llargada i 3 km d'amplada. Com estàvem en situació de sequera, vam poder aproximar-nos fins a l'església de l'antic poblet de Sant Romà de Sau. Uns dies després, el riu Ter només permetia veure un tros del campanar romànic de l'església, marcador popular de l'estat del nivell del pantà.

Queda pendent .... de la zona anar al monestí de Sant Pere de Casserres, que data del segle XI i és un dels monuments més importants de l'arquitectura romànica catalana.














No hay comentarios: