sábado, 15 de marzo de 2008

Sortida: L'Arboç ( Baix Penedès )

A la tarda vam anar a la que hauria de ser la "capital catalana de l'extravagància", em refereixo a l'Arboç.

Sortint de Vilanova vam passar pel Parc del Foix amb el seu castell de Castellet que vaig visitar-lo el maig del 2005. Al cap d'uns pocs quilòmetres vam arribar a l'Arboç. Allà hi ha:

  • una rèplica gairebé exacta de la Giralda de Sevilla, però 45 metres més baixa que l'original. Segons expliquen, un arbocenc i la seva dona van passar el viatge de noces a Andalusia i els hi va agradar tant l'arquitectura andalusa que van fer reproduir una construcció a escala de la Giralda. Però no es van quedar aqui, van fer una còpia del Salón de los Embajadores de l'Alcázar de Sevilla i una del pati de lleons de l'Alhambra de Granada. Nosaltres només vam poder contemplar la torre més alta del poble, és a dir, la Giralda.

  • la maqueta original de l'estàtua barcelonina de Cristòfor Colom. És troba al carrer Major, on hi ha unes quantes cases modernistes, a dalt de la casa de les Amèriques. Fa uns dos metres i la va posar allà un indià de l'arboç que la va portar de l'Exposició Universal de Barcelona, on havia guanyat el concurs de maquetes per ocupar el lloc on avui hi ha el famós monument. El dit del Cristòfor Colom de l'Arboç assenyala cap al Port de Barcelona.




  • el museu de puntes de coixí, a dins de la Casa de Cultura ( carrer Major, 37 )

  • el cau del Tauró ( carrer Muralla, 23) on hi ha la millor col.lecció d'Europa dedicada al món del tauró. Estava tancat, perquè s'ha de concertar visita i nosaltres no ho vam fer-ho.
  • Edifici modernista de Cal Gener Batet
  • Cal Pons o Torre de Bellesguard

No hay comentarios: