sábado, 5 de abril de 2008

Sortida: Tarrega ( Urgell )

Aprofitant, després de deixar les maletes a l'Hotel Pintor Marsà, que teniem una bona estona lliure fins les 17 h que feien la primera visita guiada als castells vam donar una volta turística per la ciutat gaudint d'un munt de carrers i edificis de la localitat per on passa el riu Ondara.

  • La plaça major on hi ha l'església de Santa Maria de l'Alba ( obra de frare Josep de la Concepció que entre d'altres tb té l'església de Sant Antoni de Vilanova i la Geltrú), l'ajuntament amb la seva façana barroca i la anomenada Creu del pati, reproducció d'una creu de terme gòtica.

  • El carrer del Carme, amb els seus porxos i des d'on es veu el campanar de l'església. Hi ha el Palau dels Marquesos de la Floresta amb façana d'estil romànic civil i al davant la casa Sobies amb els seus finestrals gòtics.

  • Carrer Sant Anna.

  • Plaça i Església de Sant Antoni on es venera el Crist trobat. Diuen que en 1650 quan en una fossa del temple es va trobar un Crist enterrat es va fer sonar les campanes per fer-ho saber al poble i llavors es va produir un miracle: una vilatana cega va recuperar la vista.A prop es troba les ruines del castell.
  • Parc de Sant Eloi, el millor mirador i zona d'esbarjo de la vila on podem trobar l'ermita de sant Eloi.

Vam dinar força bé al restaurant Cal Ponet, situat a prop de l'estació de Renfe, concretament al c/ St Pelegrí, 42. I d'allà vam anar a buscar el cotxe per començar la ruta dels castells.

PD: Els habitants de Tàrrega li diuen Targa. D'aquí el gentilici de la població, els habitants de Tàrrega es diuen targarins i targarines.

* Queda pendent .... provar unes galetes típiques de Tàrrega, les albades. Tenen aquest nom per recordar un dels fets que van passar a l'Edat Mitjana, quan es cantaven les albades. Una vegada un dels joglars que les cantava es va embolicar amb una jove de la vila. Això va fer que alguns dels habitants l'apedreguessin. D'aquí que les galetes tenen forma de pedra. Estan fetes amb clara d'ou, sucre, cacau i pols i gra d'ametlla.

Font: Sortim 111